top of page

Ukelele Les

Bent je op zoek naar een leuke en makkelijke manier om muziek te maken? Dan is de ukelele de perfecte keuze voor jou! Bij Jacquelinesmuziekfabriek bieden wij beginners de kans om dit leuke, veelzijdige instrument te leren spelen. 

De lessen worden op een ongedwongen en ontspannen manier gegeven, met veel persoonlijke aandacht. Al snel zal je al een lied kunnen begeleiden. Je leert akkoorden spelen, te stemmen, verschillende slagjes, eenvoudige melodieën en wat basiskennis muziektheorie.

Er wordt niet gewerkt met het notenschrift, maar met tablatuur. Dat is een eenvoudig alternatief. Er is verder ruimte om te leren wat je zelf leuk vindt. Neem vooral de liedjes mee die jij wilt leren spelen. Bovendien bieden wij een leuke en ondersteunende omgeving waar je andere muzikanten kunt ontmoeten en je passie voor muziek kunt delen.

Op 25 september 2023 start een nieuwe beginners groep!

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor mijn ukelele lessen en ontdek hoe leuk en makkelijk het is om muziek te maken!              

Graag tot ziens! Vriendelijke groet, Jacqueline Schoutsen

Muziek maken

Samen met jou kijken we naar je leerdoelen en wensen. We bekijken welk instrument je wilt leren bespelen. Op de ukelele of de piano. En als je wilt leren zingen, kan dat ook.

De lessen bestaan onder meer uit de volgende onderdelen:​

Lichaamshouding. Een goede houding achter de piano of ander muziekinstrument 

Inleving. Het 'verhaal’ in de muziek overbrengen 

Articulatie & Dynamiek. Afwerking van de muziekstukken

Noten leren lezen. Indien gewenst 

De invulling van de les kan zeer divers zijn: van klassieke muziek tot jazzy en van pop- tot wereldmuziek. Maar ook filmmuziek, musicals, leren improviseren en beginnen met componeren. En natuurlijk kan een combinatie van al het bovenstaande ook! 

Wanneer je er regelmatig tijd in steekt kun je na een week of vier je lied zelf spelen. Hoe tof is dat! Zo maken we een samengesteld lesplan dat aansluit bij jouw wensen.

Ukelele,  Pianoles of Zang

bottom of page